26 مرداد شایعات و اشتباهات رایج در مورد جراحی چاقی
چاقی یکی از بزرگترین معضلات دنیای امروز است. بسیاری از مردان و زنان به چاقی مفرط مبتلا هستند. همین موضوع عامل ابتلا این افراد به بسیاری از بیماریهای مغزی؛ قلبی و عروقی و گوارشی خطرناک است. افراد معمولاً به دنبال روشهایی هستند تا از شر چاقی رهایی یابند. یکی از این روشها جراحی چاقی است. با روش جراحی چاقی افراد در کوتاه مدت کاهش وزن قابل توجهی را تجربه میکنند. اما در خصوص جراحی چاقی مطالب زیادی مطرح شده است. در عین کارآمدی بسیاری افراد دائماً بر عوارض جراحی چاقی تاکید مینمایند. در این مقاله قصد داریم تا شایعات و اشتباهات رایج در مورد جراحی چاقی را بررسی نمائیم.
جراحی چاقی چیست؟
جراحی چاقی راهکاری ایدهآل برای برخورداری از وزن متعادل و به عبارتی درمان چاقی است؛ وزنی که سلامت عمومی بدن را تضمین کند. این جراحی به ما کمک میکند که شیوه زندگی بهتری را پیش بگیریم، احساس بهتری نسبت به خود داشته باشیم و چه از نظر جسمی و چه از نظر ذهنی سالم باشیم.
با این حال تصورات و اشتباهات رایج در مورد جراحی چاقی ممکن است که ما را به اشتباه بیندازد. به همین خاطر است که پیش از تصمیمگیری در رابطه با این جراحی مهم، بهتر است که شایعات و باورهای غلطی که در میان مردم جا افتاده است را بشناسیم. کدام باورهای ما درباره چاقی غلط هستند و کدام درست؟
اشتباهات رایج در مورد جراحی چاقی که باید بدانید!
گاهی در رابطه با جراحی چاقی و نتایج حاصل از آن گفتههایی را میشنویم که ما را سردرگم میکنند. کدام یک از این شنیدهها حقیقت دارند؟ در ادامه به بررسی 10 تصور غلط در رابطه با جراحی کاهش وزن میپردازیم.
جراحی چاقی به شدت خطرناک است!
درست مثل هر جراحی دیگری که ممکن است با ریسکها و خطراتی همراه باشد، جراحی چاقی نیز خطراتی را برای سلامتی به همراه دارد. با این وجود، پیشرفتهایی که روی تکنیکهای این نوع جراحی صورت گرفته، ریسک ناشی از این جراحی را به حداقل رسانده است. بنابراین نمیتوان گفت که این تکنیک کاملاً بیخطر یا بهشدت خطرناک است اما همانند هر جراحی دیگری خطراتی به دنبال دارد.
رژیم غذایی و ورزش برای کاهش وزن کافی هستند!
همه ما با نقش غیرقابلانکار رژیم غذایی و ورزش در کاهش وزن و دستیابی به وزن ایدهآل آشنا هستیم. با این حال توجه به این دو فاکتور برای همه افراد کافی نیست؛ بهخصوص افرادی که از چاقی مفرط رنج میبرند.
مطالعات اثبات کرده است که توجه به رژیم و غذایی و ورزش اگرچه باعث کاهش وزن محسوسی میشود، اما بیش از نیمی از افراد بعد از دورهای مشخص مجدداً دچار اضافه وزن خواهند شد.
بعد از جراحی چاقی، وزن از دست رفته باز میگردد!
یکی دیگر از شایعات و اشتباهات رایج درباره جراحی چاقی که اغلب به گوش ما میرسد، بازگشت اضافه وزن است. به کمک جراحی کاهش وزن کاهش 25 تا 45 کیلوگرمی وزن امکانپذیر میشود. مطالعات نشان میدهد که افرادی که جراحی چاقی را برای کاهش وزن انتخاب کردهاند نسبت به سایر افراد بهمدت 10 سال شاهد ماندگاری نتایج بهدست آمده بودهاند. با این حال نمیتوان نقش عادت غذایی سالم و ورزش را در رابطه با این موضوع نادیده گرفت.
جراحی چاقی بر نحوه جذب ویتامینها و مواد معدنی در بدن تاثیر میگذارد
از تکنیکهای متنوعی در جراحی چاقی استفاده میشود که متاسفانه برخی از آنها بر نحوه جذب ویتامینها و مواد معدنی تاثیر میگذارند و فرد را با کمبود ویتامین مواجه میسازند. با این وجود این عارضه بعد از جراحی و با استفاده از مکملها قابل پیشگیری است.
همچنین مراقبتها و آزمایشات بعد از جراحی چاقی نیز باید جدی گرفته شوند تا بتوان از هر گونه عارضه یا آسیب پیشگیری کرد.
بعد از جراحی چاقی نمیتوان باردار شد!
از دیگر شایعات و اشتباهات رایج در مورد جراحی چاقی، باور به باردار نشدن بعد از این جراحی است. بهطور معمول به متقضیان جراحی چاقی پیشنهاد میشود که 2 سال بعد از انجام این جراحی به فکر بارداری نباشند.
دلیل اصلی این توصیه در تداخل بودن فرایند جراحی کاهش وزن و بارداری است. اکثر متقاضیان با گذشت دو سال از جراحی کاهش وزن به ثبات و پایداری نسبی دست پیدا میکنند. جالب است بدانید که کاهش وزن در آقایان باعث افزایش سطح هورمون تستوسترون و افزایش نرخ باروری میشود.
جراحی چاقی زخمهای بزرگی روی بدن بر جای میگذارد
اگرچه در گذشته جراحی چاقی زخمهای نسبتاً بزرگی را روی بدن بهجای میگذاشت، اما با پیشرفت علم همه چیز تغییر کرده است.
تکنیکها و فناوریهای مورد استفاده در جراحی چاقی سبب شده است که با ایجاد کوچکترین برش، متقاضی نه تنها درد و خونریزی کمتری را تجربه کند، بلکه در مدت زمان کوتاهتر نیز بهبود یابد. جراحی لاپاراسکوپی یکی از انواع جراحیهایی است که اسکار کوچکی را روی بدن بر جای میگذارد و از این تکنیک در جراحی کاهش وزن نیز استفاده میشود.
جراحی چاقی، از پرخوری جلوگیری میکند!
از دیگر شایعات و اشتباهات رایج در مورد جراحی چاقی، کاهش پرخوری بعد از انجام این جراحی است. واقعیت این است که بعد از این عمل، بهطور موقت تغییرات بیوشیمی در مغز اتفاق میافتد که هوس خوردن کربوهیدرات را کاهش میدهد؛ با این حال این اتفاق برای همه رخ نمیدهد.
اختلال پرخوری یا پرخوری عصبی نیاز به درمان جداگانه دارد و این امکان را دارید که پیش از انجام جراحی کاهش وزن، درمان را آغاز کنید. اگر خوردن غذا به واکنشی برای استرس تبدیل شده است، باید رفتارهای سالمی جایگزین آن شوند.
جراحی کاهش وزن سبب میشود لاغر به نظر برسیم!
کاهش وزن به کمک جراحی چاقی به عواملی مانند سن، جنسیت، فعالیت بدنی و شرایط پزشکی فرد متقاضی بستگی دارد. طی این فرایند بهطور معمول 30 تا 65 درصد از وزن اضافی خود را از دست خواهیم داد.
با این حال باید انتظار واقع بینانهای از نتیجه حاصل از این جراحی داشت. فعالیت بدنی و تحرک و تغییر عادات غذایی است که در نهایت ما را به وزن ایدهآل میرساند. بنابراین انتظارات خود از جراحی چاقی را در حد معقول حفظ کنید و به این ترتیب تا جای ممکن از اضطراب و افسردگی بعد از این جراحی دور بمانید.
جراحی چاقی راهکاری همیشگی برای کاهش وزن است
اگرچه کاهش وزن به کمک جراحی چاقی راهکاری ایدهآل است، با این حال احتمال بازگشت اضافه وزن صفر نیست. عادتها و شیوه زندگی نادرست، ورزش نکردن و دنبال کردن رژیم غذایی نامناسب، مواردی هستند که سبب افزایش وزن مجدد میشود.
بنابراین جراحی چاقی را نباید اتمام کار دانست؛ بلکه با انتخاب این تکنیک، تازه در مسیری قرار میگیریم که باید توجه بیشتری به عادات خود داشته باشیم.
در پایان
شایعات و اشتباهات رایج در مورد جراحی چاقی را باید علت اصلی سردرگمی متقاضیان این تکنیک زیبایی دانست. با این حال ما سعی کردیم با بیان شایعات و تصورات غلط و بررسی علمی نادرست بودن آنها، خط بطلانی بر تصورات اشتباه شما بکشیم.
در نهایت باید بدانید که جراحی چاقی معجزهای برای داشتن اندامی ایدهآل نیست و نباید انتظار نتایج حیرتانگیز را داشته باشیم. همه چیز در رابطه با کاهش وزن به عادات درست بازمیگردد. با تغییر در رژیم غذایی و جای دادن ورزش در برنامه روزمره زندگی، داشتن وزنی ایدهآل دیگر یک رویا نخواهد بود.
منابع:
https://www.lifespan.org/lifespan-living/10-myths-bariatric-surgery
No Comments